Godišnji raspored turnira

 

 

KALENDAR TURNIRA ZA 2017.

 

 

 
 
1.4. OTVORENJE SEZONE PTUJ
8.-9.4. PITCH & PUTT LIGA, 1. I 2. KOLO SVETI MARTIN
21.-23.4. HGS LIGA GOSPODE, 1., 2. i 3. KOLO ZAGREB
29.4. PRVOMAJSKI TURNIR SVETI MARTIN
13.-14.5. PITCH & PUTT LIGA, 3. i 4. KOLO ZAGREB
26.-28.5. HGS LIGA GOSPODE, 4., 5. i 6. KOLO ZAGREB
3.-4.6. PITCH & PUTT LIGA, 5. i 6. KOLO ZAPREŠIĆ
14.10. KLUPSKO PRVENSTVO MORAVSKE TOPLICE
21.10. KLUPSKO PRVENSTVO SVETI MARTIN
11.11. MARTINJSKI TURNIR SVETI MARTIN
 

Škola golfa

Golenko-03680

      
 Golf klub tijekom cijele godine organizira školu golfa.
  • pojedinačna poduka
  • poduka za grupe
  • poduka prema dobnim kategorijama
  • poduka za žene
 

Za detaljne informacije obratite se na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Igralište kluba

Teren i prostorije golf kluba Sveti Martin Međimurje nalazi se u Tolicama Sveti Martin.  

U kraljevskom sportu iz davnina plete se mreža poznanstva temeljena na užitku i prestižu. Igrajte golf tokom cijele godine u visećim vrtovima Svetog Martina, nadomak vaše hotelske sobe.

Golf tereni u Spa & Golf Resortu Sveti Martin smješteni su odmah do hotela Spa Golfer, na prirodno razvedenom bregovitom terenu, okruženi šumom, vinogradima, hotelom te naseljem golf vila s golf klubom. Visinske razlike čine ovaj teren vrlo zanimljivim i izazovnim, pravom poslasticom za ljubitelje golfa koji se mogu prikljiučiti standardnoj ekipi iz golf kluba Međimurje u organiziranu golf ligu Svetog Martina.

Cjelogodišnja sezona
Golf tereni i vježbalište među prvima u Europi, sagrađeni su sa greenovima i teeovima od umjetne trave i električnim grijanjem, što omogućava igranje golfa cijelu godinu! U kasnu jesen i rano proljeće nema potrebe za prekidom radi održavanja greenova, a po zimi uključivanjem grijanja otapa se snijeg i igra se s obojanom lopticom. Postavljena umjetna trava najviše je kvalitete, od vodećeg proizvođača umjetne trave u svijetu. TigerTurf putting umjetna trava za golf je blizu savršenstva poput Tiger Woodsa!

Golf vježbalište odmah do hotela Spa Golfer:
• driving range 200m s grijanom nadstrešnicom i mogućnošću ispucavanja sa mata, umjetne i prirodne trave
• grijani putting green od umjetne trave
• grijani chipping green od umjetne trave
• škola golfa sa golf pro instruktorom
• cijelo vježbalište je osvijetljeno

Golf tereni u nastavku vježbališta:
• 9 rupa s grijanim greenovima od umjetne trave
• okruženi šumom i vinogradom s 8 bunkera, jezerima, potokom i vodopadom
• od toga 4 rupe su osvijetljene

Golf klub u sklopu golf terena:
• garderoba i ormarići
• indoor golf simulator
• trgovina golf opremom
• restoran

Golenko-01138

Povijest kluba

Kada se tijekom 1999. godine grupa sportskih entuzijasta počela baviti idejom o osnivanju Golf Kluba u Međimurju, nije se vjerovalo da će ta ideja i zaživjeti. No, kako je 20. ožujka 2000. godine održana i osnivačka skupština Golf kluba Međimurje uz svesrdnu pomoć doajena golfa, sada nažalost pokojnog Ivice Šerfezija, članovi osnivači održali su prvu školu golfa u Međumurju, te su 2000. godine položeni i prvi ispiti golfa, i održani prvi turniri Golf kluba Međimurje.

Iz godine u godinu se povećava broj članova i igrača Golf kluba Međimurje tako da je danas standard rada Golf kluba Međimurje održavanje po 6 klupskih turnira, te održavanje klupskih dana kod kojih klub plaća vježbu sa PGA. Tijekom svih ovih godina Klub je uspio zadržati i održavati uspješne sportske odnose sa Golf klubom Ptuj i Golf klubom Moravske Toplice, jer upravo na tim terenima i članovi najviše igraju.

Uz dozvolu grada koji je prepustio zemljište na korištenje, klub posjeduje malo i veliko vježbalište. Malo vježbalište funkcionira od 2000. godine i održava se uz sponzorstvo poduzeća TEAM na Čakovečkom Jugu, dok veliko vježbalište radi iza gradskih bazena. Na velikom vježbalištu svaki član za 5,00kn dobiva 35 loptica, dok mora platiti izgubljenu lopticu 3,00kn.

Tijekom 2004. godine Klub je sudjelovao na Hrvatskoj golf ligi s muškim sastavom, koji je sponzoriralo poduzeće TEAM Čakovec, u sastavu Željko Vučemil, Zlatko Sraka i Josip Švenda.

U 2005. godini Golf klub Međimurje je sudjelovao na ženskoj golf ligi HGS, te je osvojio odlično 3. mjesto. Ekipu je sponzoriralo poduzeće Energoplan. Ekipa je igrala u sastavu Vera Sraka, Biserka Horvat i Ksenija Vrbanić uz izbornika Helenu Percač.

U 2006. godini Krešimir Kovačić i Miljenko Balić sudjelovali su na pojedinačnom otvorenom prvenstvu Hrvatske. Također i 2009. godine Golf klub Međimurje sudjelovao je u ligi za gospodu i to u sastavu Mladen Dokleja, Ivica Horvat, Robert Polgar, s rezervama Miljenko Balić, Branimir Novak, Hrvoje Novak.

Svake godine klub organizira školu golfa u kojoj sudjeluje po desetak novih članova. Organiziraju se i igrački izlet, tako da je 2008. godine Klub bio na Bledu, a 2009. godine na izletu u Bratislavi u mjesecu lipnju.

2010 godine dolazi do preseljenja klubskih prostorija u toplice Sveti Martin gdje su izgrađeni novi golf tereni. Golf klub Međimujre se spaja s golf klubom Drava i nastaje novi klub Sveti Martin - Međimurje. Nakon punih deset godina predanog rada Hrvoje Novak postaje počasni predsjednik, a njegovo mjesto predsjednika kluba preuzima Goran Makovec. Početkom 2012 izabrano je novo rukovodstvo na čelu s Miljenkom Balićem.

Povodom deset godišnjice djelovanja kluba izdana je monografija.


 

 

 

•••

                Martin  IPC  Prooming Elcop TEAM